جاذبه های طبیعی و تفریحی مازندران
جاذبه های طبیعی و تفریحی مازندران
قرارگیری استان مازندران در شمال کشور باعث شده است که جاذبههای طبیعی و تفریحی متعددی در نقاط مختلف آن وجود داشته باشد. آبشار شاهاندشت لاریجان، پارک جنگلی میرزا کوچک خان در کیلومتر ۱۶ جاده آمل-تهران، منطقه حفاظتشده دشت ناز، پارک جنگلی نور، پارک نیلوفر آبی ساری، آبشار سواسره در نزدیکی روستای بلده و جنگل و رودخانه پلنگ دره در سوادکوه از جمله جاذبههای گردشگری این استان هستند که ارزش دیدن دارند. ضمن اینکه در طول سفرتان میتوانید بازدیدی از تالاب میانکاله، دریاچه عباس آباد، هفت آبشار (آبشار تیرکن) در بابل، جنگل دالخانی رامسر، سد لفور (سد البرز) در سوادکوه، مرداب دیوک، چشمه آب گرم بلیران و غیره داشته باشید.
بخوانید: آرامش در زندگی چگونه به دست میآید
میدان ساعت در مرکز ساری قرار دارد و بهنوعی نماد این شهر به حساب میآید. برج این میدان در سال ۱۳۰۹ با ویژگیهای معماری ایرانی و اروپایی ساخته و در سال ۱۳۴۴ تخریب شد؛ گرچه مسئولان در سال ۱۳۵۵ تصمیم گرفتند که برج ساعت را با طراحی جدیدتری بسازند. این برج درگذشته دو ساعت داشت که از کشور روسیه وارد شده بود؛ اما در حال حاضر چهار ساعت ژاپنی دارد.
چشمه باداب سورت از چشمههای طبیعی پلکانی است که در جنوب ساری، در روستای سورت قرار دارد. این چشمه، یک اثر طبیعی ملی محسوب میشود که به ثبت رسیده است. وجود حوضچههای رنگی زیبا که در نتیجه غلظت زیاد رسوبات اکسید آهن به وجود آمده است، این چشمه را منحصربهفرد کردهاند. علاوه بر درختچههای زرشک وحشی در اطراف چشمه، جنگلهای سوزنی برگ در ارتفاعات آن خودنمایی میکنند.
باغ گیاهشناسی نوشهر یکی دیگر از آثار ملی ایران است که به دوره پهلوی دوم تعلق دارد. این باغ ۳۵ هکتاری از قدیمیترین باغهای گیاهشناسی کشور است که علاوه بر نگهداری از گونههای نادر و در حال انقراض، به آموزش مردم نیز کمک میکند. در این محل انواع گونههای درختی و درختچهای، پیازی، گیاهان علفی، کاکتوس و گیاهان گوشتی و چند ساله وجود دارد.
حمام وزیری بخشی از عمارت وزیری از دوره قاجار است که در سال ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت. در واقع در کوچه آب انبارنو که از قدیمیترین محلههای ساری محسوب میشود، موزه بزرگی قرار دارد که حمام وزیری یکی از بخشهای آن است. این حمام که به اواخر دوره قاجار تعلق دارد، شامل بخشهای مختلفی همچون هشتی، سربینه، گرمینه، راهروهای بلند و طولانی، گرمخانه، خزینه آب گرم و سرد، تون و سرویس بهداشتی است.
زبان مازندرانی
مردم استان مازندران، به زبانهای فارسی و مازندرانی تکلم می کنند. گویش مازندرانی، از زبان پارسی میانه به جا مانده است که استفاده از این زبان در تمام مناطق استان مازندران متداول است. اکثریت مردم این استان، مسلمان و پیرو مذهب شیعه دوازده امامی هستند.
مازندرانی یکی از شهر های زیبای ایران به شمار میاد که خواننده های محلی پر طرفدار داره که آهنگ های شاد زیادی در مراسم و به طور رسمی منتشر و اجرا کردند
برچسب: دانلود آهنگ، وبلاگ،